In onze dorpstuin komen de twee begrippen Mienskip en tuinieren samen. Samen verbouwen we groente en fruit. Een ieder draagt op haar of zijn eigen wijze een steentje bij. Wie meehelpt, mag ook oogsten.
Wij streven er naar om biologisch te tuinieren op basis van de uitgangspunten van permacultuur. Planten en bomen die we kopen zijn biologisch gekweekt, we gebruiken geen kunstmest maar (zelfgemaakte) compost. We ploegen de aarde niet om maar laten de grondlagen zoveel als mogelijk in tact om daarmee het bodemleven niet te storen. Op deze manier werken we samen met de natuur.
De tuin bestaat uit een groentetuin en voedselbos. Op de verhoogde bedden verbouwen we een mix van meer- en eenjarige groenten zoals aardappelen, rabarber, bieten, oerprei, uien, aardpeer en knoflook. Bonen, kool en sla soorten verbouwen we in een aantal slakkenmuren om te voorkomen dat de groenten worden opgegeten door de slakken. De rest van de Doarpstún bestaat uit een voedselbos waar naast een mix aan fruitbomen en bessenstruiken bomen en struiken staan waar de bladeren, bloemen of wortels eetbaar van zijn.
Ook hebben we verschillende gezellige hoekjes met bankjes waar mensen rustig kunnen genieten van de natuur op de Doarpstún. Onder begeleiding van een leerkracht of (groot)ouders kunnen ook kinderen genieten van de natuur op de Doarpstún. Er is bijvoorbeeld een wilgenhut en klimboom waarin ze lekker kunnen spelen.