Reuzedei en meer

Gepubliceerd door Anita Boer op

Beste mensen,

Zaterdag 1 juni is het Reuzedei in Akkrum. De duurzame dag. Natuurlijk kunt u ons daar ook tegenkomen. Tijdens deze dag zullen wij rondlopen en informatie en zakjes snijbietzaad uitdelen om mensen enthousiast te maken voor de dorpstuin. We hebben nog veel meitinkers en meiwurkers nodig om onze plannen te realiseren.

Ondertussen doen wij zelf mee met een cursus moestuinieren op grote schaal, georganiseerd door Doarpswurk, die dit soort initiatieven ondersteunt. Zo krijgen wij steeds meer inzicht wat er nodig is om de dorpstuin van de grond te krijgen. Wij hebben ook al een locatie op het oog, namelijk het stukje terrein tussen de brede school en de Boarnsterdijk. We hebben zowel de school als de bewoners geïnformeerd en hopen dat zij ook achter dit plan staan. Uiteraard nodigen wij eenieder uit om invulling te geven aan de plannen.

Ook hebben wij diverse tuinen bezocht om een idee te krijgen hoe zoiets eruit zou kunen zien. Zo waren wij onlangs op bezoek bij Roeach in Joure. Hieronder een aantal foto’s.

 

Categorieën: Reuzedei

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *