Groenten en Recepten

Wat zaai je zoal in een moestuin en wat doe je ermee?

Op de Reuzedei delen we zakjes zaad uit om snijbiet te zaaien. Maar hoe doe je dat? In het filmpje hieronder wordt dat precies uitgelegd. We geven je ook een recept om snijbiet te verwerken in een heerlijk gerecht.

Pasta met snijbiet, room en kastanjechampignons

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingredienten

  •         600 g Snijbiet
  •         300 g Pasta
  •         1 st    Ui, gesnipperd
  •         1 st    Knoflookteen
  •         100 ml  Slagroom of Sojaroom
  •         80 g   Kaas, geraspt
  •         200 g Kastanjechampignons
  •        Zout, peper
  •        Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op voor de pasta en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snipper de ui. Snijd de de knoflook in plakjes. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Was de snijbiet. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snijd het blad grof en bewaar het apart.
  4. Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de knoflook tot hij lichtbruin is. Verwijder de knoflook. Bak de ui licht aan in de knoflook-olie. Voeg nu de champignons toe en bak nog 5 minuten mee.
  5. Voeg de snijbietstelen toe en bak het 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is.
  6. Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed, schep het op de borden of in een grote schaal.
  8. Bestrooi voor de liefhebbers met kaas en serveer meteen.

bron: Puurland.nl